Zbirka starih motornih žag

Zbirka starih motornih žag

Želja po zbirateljstvu starih motornih žag je v meni vzkipela čisto po naključju. Pred leti je oče med pospravljanjem starih računovodskih arhivov našel račun od svoje prve motorne žage iz leta 1966. Takrat sva skupaj prišla na idejo, da bi bilo zanimivo našo dosedanjo zbirko motornih žag povečati. Prvo leto sva uspela pridobiti 5 modelov motornih žag starejšega letnika, nato pa vsako let več. Starejših in mlajših letnikov. Pomembno je, da nova pridobitev še vedno sposobna opravljati svoje poslanstvo – žagati.

Naša zbirka trenutno obsega  preko 100 motornih in ročnih žag, med katerimi so najbolj zastopane znamke JOBU, STIHL, HUSQVARNA, HOMELITE, SOLO, DOLMAR, JONSERED, PARTNER in še nekatere druge. Od ročnih pa AMERIKANKA. Najstarejša v zbirki prihaja iz leta 1959; omenjena motorna žaga ima originalni komplet servisne knjižice, rezervnih delov in navodil za uporabo.

Iščemo motorne žage starejših letnikov

Ste morebiti lastnik motorne žage starejšega letnika (pred letom 1980)? Z velikim veseljem jo sprejmemo v našo dragoceno zbirko.
Kontaktirajte nas!

Zbirka na ogled

Svojo zbirko občasno pokažemo tudi zainteresirani javnosti. Na povabilo organizatorjev prireditev, ki obravnavajo z gozdarstvom povezano tematiko, se z veseljem odzovemo in svojo zbirko delimo z drugimi.

Vsako poletje se udeležimo tudi prireditve Dan oglarjev, kjer predstavimo del naše zbirke.